X + ½ X
Varnus Xaver és Lajkó Félix közös hangversenye  

2013 május 7 MÜPA

Lajkó Félixért régóta rajongok, Varnus Xavérért nem. Felvételről hallottam már őt játszani, de a parádés játékát némileg leértékelte az az időszak, amikor a vízcsapból is ő folyt és jóval többet nyilatkozott mindenről, mint amennyit koncertezett. Rátett erre egy lapáttal egy öntömjénező koncert, ahol fehér ruhás angyalkának öltöztetett gyerekek tapsoltak neki elő. Volt az egészben valami hátborzongató.

Erre a koncertre jóbarát hívott meg, nem lehetett nemet mondani.

20 perccel a kezdés előtt majdnem teljes teltház volt, a színpadra is felpakoltak 110 széket, hogy minél többen tudjuk csodálni a művészeket. Varnus épp Bach d-moll toccatáját játszotta, a közönség meg békés kocsmahangulatban zsongott a háttérzenére.

Érdekes volt a kísérlet, ami nekem nem jött be.
Félix hozta a tőle megszokott színvonalat, Xavér gyönyörűen orgonált, ám helyenként szerintem csupán annyi közük volt egymáshoz, hogy ugyanazon színpadon muzsikáltak, mindkettő húzta a magáét és nem találtam meg a közös nevezőt.

Ami viszont még sokáig elkísér: Bach Airje, Szőke Nikoletta - ének, Barcza Horváth József - bőgő, Tóth Zsolt - dob közreműködésével.

Íme egy amatőr videó - a helyszínen sokkal jobban szólt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr135699665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása