meixner-mihaly.jpgMeixner Mihály ma ünnepli 85. születésnapját, Isten éltesse őt jó egészségben!

1957-ben lett a Magyar Rádió munkatársa és az ott végigdolgozott évtizedek alatt nagyon sokat tett a zenekultúra terjesztéséért, több generáció nőtt fel az ő műsoraiból tanulva és az előadásainak hatására kezdte érteni és szeretni a klasszikus zenét.

Meixner Mihálynak köszönhetően a magyar rádióhallgató a karosszékéből hallgathatott egy sor színvonalas produkciót külföldi operákból és hangversenytermekből, megismerhette a jelentős európai városok zenei életét és kiváló kapcsolatainak köszönhetően sok világsztárt is.

Utoljára egy újévi bécsi koncert alkalmából hallottam a hangját a Bartók rádión és máig visszasírom azokat az időket, amikor hozzá hasonló nagytudású emberek közvetítették a zenei eseményeket.

A fotóért köszönet a rotaryclub.hu-nak

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr995630333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása