Benke Péter 2013.12.06. 10:20

Tibusz

Tátrai Tibor és barátai
SYMA Csarnok, 2013 december 5.


Rosszat sejtettünk a helyszín felé közeledve: tömeg, rendőrök, dugó.
Mi van itt? Fradi meccs? Békamenet?
Nem!


Tibuszra volt kíváncsi többezer ember.
A Stadion szálló mögötti parkoló 1500 Ft-ot szed az autóval érkezőktől "rendezvénytarifa" címen. Ügyes!

Jegyünk nincs és nem értjük, hogy a bejárat előtt tömegben "jegyet veszek" felkiáltással cikázó emberek kik, amikor még a pénztárban is kapható, aranyárban. (12.500 Ft egy ülőhely a 108-as szektor 11.sorában, ami nem is olyan hűdejó hely)

Megemlékezéssel indul az este, sajnos egyre hosszabb az eltávozottak listája.
Jimmy Hendrix, Radics Béla, Orszáczky Jackie.
Varázslattal folytatódik, hiszen az ország egy legnagyobb gitárosa áll a színpadon és felvonultatja a hazai rockzene történetét, hiszen az összes együttes fellép, ahol Tátrai valaha játszott. Van közöttük elsőrangú, talán a legtöbb ilyen, de akad olyan is, amelyiknek anno szüksége lehetett arra, hogy ekkora gitárosra támaszkodjon. Máig nem értem, mit keresett Tátrai anno abban a Skorpióban, amelyiknek sem a zenéje, sem a "héj-héj de olcsó" nehézségű szövegei nem ülték meg túlságosan a gyomrot.
De jó is volt újra színpadon látni a Hobó Blues Bandet - és valamivel többet vártunk a kiváló Babos Gyulától, még többet a fuvolájával kardként hadonászó, vívást imitáló Török Ádámtól.

Az estéből leginkább az maradt meg, hogy együttesek jöttek-mentek, ám a 62 éves Tátrai Tibor  három órán keresztül állta a sarat és le nem ment a színpadról. Mi dőltünk ki hamarabb és amikor megérkezett Charlie a nyáler számaival, inkább leléptünk, pedig a fináléra ígért össztáncot még szívesen meghallgattuk volna.

 

Másfél évvel később véletlenül rátaláltam ezekre, így megvolt ez is:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr445682490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása