A Jézuska hozta a jegyet, így eljutottam a Budapest Kongresszusi Központban évek óta megrendezett okrososzkar.jpghangversenyükre. Magamtól nem jutott volna eszembe odamenni, egyszer valamikor régen hallottam őket élőben, azóta többször szerepeltek a tévében, igazán jól szólnak, de ennyi és nem több.
Némelyik klasszikus örökzöldet, mondjuk Liszt II. Magyar Rapszódiáját számomra kissé elnagyoltan adják elő és jól mutat, amikor egyszerre áll fel a zenekar többsége, csak közben inkább ne esnének szét!
Akiért rajongok közülük, az Ökrös Oszkár, a virtuóz cimbalmos.

Az előzenekar a Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjaiból álló csapat volt, elképeltem őket, milyen izgalommal készülhettek a nagy megmérettetésre, életükben nyilván ekkor játszottak ilyen nagy közönség előtt - nos engem is zavart, ami közben a földszinten folyt, hát még őket!

Valami okos ember kitalálta, hogy nagyobb bevételt lehet csinálni, ha kiszedjük a széksorokat és berendezünk egy kocsmát. Vagy hívjuk étteremnek, de számomra a kettő egy kicsit sem fér össze. Vagy koncertre megyünk és megtiszteljük a figyelmünkkel a fellépő művészeket, vagy eszünk-iszunk és mulatunk, közben persze szólhat a cigányzene. A vendéglátózó zenészek nyilván hozzá vannak szokva a ricsajhoz, a tányér. és kanálcsörgéshez, a Snétberger iskola diákja szemmel láthatóan nem voltak és mint a közönség tagját, engem is zavart a földszintről feljövő pubhangulat. Még jó hogy nem volt szabad dohányozni!
Nem egy fontos politikus uramat ismertem föl odalenn, aki amíg a színpadon az ifjú zenészek mutatták meg, mit tanultak addig, ő tele szájjal, röhögve mesélt az asztaltársának valamit.

Az ifjak, majd a száztagú zenekar produkciója jó volt. Kiváló. Nagyszerű.
Szórakoztató, különösen ha az olyan apróságokat is észrevesszük, hogy a száz muzsikus között van néhány prímás, mindenki piros mellényben, ők kékben. A prímások között is vannak főprímások, például  Lendvai Csócsi József, akire egyszer hosszabb ideig várunk és nem jön, a prímások közül az egyik megunja és felpattan, hogy akkor majd ő, mire a színfalak mögül előkerül Csócsi bácsi és nagyon haragszik, majd átveszi a vezetést.

Remek kis este volt, csak azt a kocsmázást tudnám feledni!

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr778122254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása