Kukorelly Endre könyvének bemutatóján jártam ma a Kisüzemben, a VII. kerületi Kis Diófa utcában.
A LMP színeiben egy időre az országos nagypolitikába is belekóstolt író a Parlamentben végigült bő fél ciklus tapasztalatait írta meg és erről beszélgetett az erzsébetvárosi kocsmába bezsúfolódott olvasói előtt Bombera Krisztinával. A műsorvezető kiválasztása alakulhatott volna szerencsésebben is, a több tévében is megfordult médiaceleb ugyanis nem úgy csinált, mint aki a közönséget képviselve mind többet akar kihozni a beszélgetőtársából, hanem némi szereptévesztéssel kétszemélyes showműsor részének tekintette magát, amiben fontosnak tartotta demonstrálni a felkészültségét, hozzáértését, avatottságát, tájékozottságát, pedig mi nem miatta mentünk oda, sőt ezekre egyáltalán nem voltunk kíváncsiak, mint ahogy arra sem, hogy őt mikor rúgták ki a köztévéből, pedig ettől az információtól sem bírta megkímélni a közönséget.
Kukorelly persze nem hagyta magát egészen elnyomni és elmondott sok mindent, amiből a számomra a legfontosabb gondolat az volt, hogy nagy tévedésben van, aki az általa választott és fizetett politikust a vezetőjének tekinti.
A beszélgetés a vége felé vált kissé interaktívvá - az elejétől szerették volna, de egy magamutogató műsorvezetővel ez nem nagyon megy - amikor felszólalt Molnár Péter egykori szdsz-es képviselő és ez felbátorított többeket is. A performansz csúcspontja volt, amikor az egyik olvasó, egy többek által Krisztiánnak nevezett, hobós megjelenésű fiatalember behergelte magát az összefüggéstelen körmondataiba és kiabálni kezdett, a közönségben helyet foglaló saját kutyája pedig jól megugatta.
Így aztán ennyiben maradtunk, mi ott, néhány nappal az újabb kétharmad előtt.

 

 

 

170921-60

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr846027938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása