Péntek este kimentünk Óbudára, persze nem egy jó túróscsuszára és a kerthelyiségben sem sramli szólt, hanem a Roxérum zenekar a Glob Royal mulatóban, Az előzenekar túl hangos volt és a zenéjükért nem érte meg halláskárosodni, ezért sétáltunk egyet az alakuló óbudai vigalmi negyedben.
A márciusban nyílt GRAMOFON nevű helyről kellemes hangok szűrődtek ki, ezért becsörtettünk és kis híján leültünk a meglepetéstől.
A színpadon egy olyan countryzenekar muzsikált, amit utoljára St. George-ban (Utah állam) egy átlagos kocsmában hallottam, azelőtt meg csak amerikai filmekben, mert a nyolcvanas évek elején hazánkon is átsöprő countrydivat csak hasonló csapatokat szült (Bojtorján, 100 fok Celsius, Interfolk, Bluegrass Pilgrims Band, Western Panoráma, stb.) - amik ugyan jók voltak, de nem olyanok.
Ők - a Don Attila Band - teljesen olyanok voltak, ráadásul két ismerőst fedeztünk a színpadon: Bocskai Istvánt, aki korábban játszott az Interfolkban és duózott a mi kedvenc Vas Zolinkkal, továbbá Orosz Attilát, akit a Jóisten éltessen sokáig, mert épp ma 60 éves - amikor vele először találkoztam, akkor 27 éves volt, zenetanár és a Rodeo Countryjellegű Társulásban muzsikált több hangszeren.

A másik meglepetés a közönség.
Főleg ötven körüli hölgyek, kockás ingben, westernkalapban és - csizmában elmélyülten ropták a zenére. Közéjük vegyült olykor egy-egy férfiember is, ám az urak - hasonló szerelésben - a sörük mellett lazsáltak és az metakommunikációs adásukat fogva nyilván az idő múlásán keseregtek. A zenekar és a táncosok viszont fergeteges hangulatot csináltak!
A harmadik meglepetés: bár a táncosok a nem túl bonyolult és nem nagyon megterhelő koreográfiát - a magyar profi produkcióktól is szokatlanul - EGYSZERRE járták, kiderült, hogy nem egy csapathoz tartoznak, hanem minimum háromhoz, ugyanis városszerte több countryklub létezik, egy-egy ilyen estére mindenhonnan jönnek néhányan és PRÓBA NÉLKÜL lépnek teljesen egyszerre, merthogy ez nem előadás, nem fellépés, hanem szórakozás.

Bosszantó, amikor a krónikásnál ilyenkor nincs kamera, csak egy vacak telefonnal képes ízelítőt adni, ami ilyen:

 

Évek óta hallom a panaszokat, hogy nincs egy hely, ahol idősebbek is táncolhatnak, ismerkedhetnek, beszélgethetnek. Nincs a fenét, csak meg kell őket keresni!
Ennek érdekében megismétlek néhány linket, amiken lehet jó programokat találni.

Don Attila Band koncertnaptár

GRAMOFON Music Bar programfüzet

Glob Royal Rock & Blues Club koncertek

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr377885456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása