kertesi_1.jpg2015 november 7
a szerző otthona :)

A koncertek igazi szerelmese kis szerencsével olyankor is bejut a szentélybe, amikor a bizonytalanra indul el otthonról, mert a kinézett koncertre minden jegy elkelt. Így jártunk Kertesi Ingrid dalestjével, amit az Operaház Székely Bertalan termébe hirdettek, a Dalszínház utcai dalestek  rendezvénysorozat részeként.

Egyszer már volt szerencsénk egy ilyen előadáshoz, a Nyesztyerenko helyére beugró Fokanov Anatolij kedvéért mentünk el az Operába és nagyon jó benyomásokat szereztünk annak ellenére, hogy a dalest nem a kedvenc műfajunk.

Ma nem volt szerencsénk, ugyanis hiába mentünk oda egy órával a kezdés előtt, jegyet egyszerűen semmilyen módon nem kaptunk. A pénztáros sajnálkozva tárta szét a kezeit, a Dalszínház utcai bejárathoz érkezőket pedig hiába kérdezgettük, senkinek nem volt fölösleges jegye.

Úgy tudtuk, 100 jegyet adtak el és százfősre rendezték be a termet, volt alkalmunk megszámolni a közönséget és bosszankodni a létszám miatt: 62 néző jött el, a maradék 38 hely pedig ott árválkodott üresen, amikor lett volna még érdeklődés.

Nem akartunk Kertesi Ingrid nélkül maradni, ezért úgy döntöttünk, akkor is vele töltjük az estét, ha az Operában így jártunk.
Hazamentünk, a Dalszínház utcai dalestek szokásának megfelelően kinyitottunk két üveg finom bort és a youtube portál segítségével megidéztük a művésznőt. Ezeket hallgattuk és közben felidéztünk egy aranyos jelenetet, amikor egy évekkel ezelőtti koncerten megjelent Kertesi Ingrid, a közönség elcsöndesedett, egy nagyothalló idős néni pedig odasúgta a mellette ülőnek: ettől a kishölgytől kérdeztem meg, hogy merre van a véce! - ezt az egész terem hallotta és végighullámzott az elfojtott nevetés, a művésznő szegény pedig nem tudta mire vélni a dolgot. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr3212098915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása