Sibelius és Sosztákovics
Budapesti Fesztiválzenekar
vezényelt Marin Alsop
MÜPA
2017 október 4

 

Vessetek a mókusok elé amikor bevallom: semmi bajom a női trolibusz- vagy villamosvezetőkkel, de kissé idegenkedem a nőnemű buszvezetőktől, pilótáktól, nagybőgősöktől, tubásoktól - és karmesterektől. Ugyanígy furán érzem magam, amikor a hárfánál vagy a kozmetikában látok férfit, de ez legyen az én bajom.

A Budapesti Fesztiválzenekar a 2017/18-as bérleti szezont egy amerikai karmesterhölggyel, Marin Alsoppal indította. Sibelius d-moll hegedűversenyét a 2005-ös helsinki Sibelius győztese az ifjú Alina Pogostikna szólójával játszották. A brutálisan nehéz versenymű embert próbáló, virtuóz  futamaival a bájos kishölgy magabiztosan megbirkózott.

A szünet után Dmitrij Sosztakovics VII. Leningrádi szimfóniája szólt, amihez nemrég a Pannon Filharmonikusok jóvoltából már volt szerencsénk. Nehéz mű, komor gondolatokkal mégis jó volt újra hallani.
Az amerikai maestro (vajon hogy kell ezt nőnemben mondani?) kiválóan irányította a kiváló zenekart, ha nem is feldobódva, de élményekkel teli távoztunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr4413017800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása