2013 június 22.
Egyike az év legrövidebb éjszakáinak.
A rendezvény egyre színvonalasabb, egyre több embert mozgat meg, egyre sokoldalúbb - és egyre nagyobb figyelmet igényel a megfelelő programok kiválasztása.

A Zenetörténeti Múzeum a fiatal zenészekből álló In Medias Brass fúvósegyüttessel készült. A három éve alakult kvintett már most jelentős trófeákat gyűjtött be szerte a világban. Tagjai  Kresz Richárd (trombita)   Nagy Antal Endre (trombita)   Benyus János (kürt) Sztán Attila (harsona) ifj. Bazsinka József (tuba).
Az események a Mátyás templommal szemben kezdődtek, ám a turistaáradatot egyáltalán nem hatotta meg a nívós toronyzene, ezért gyorsan visszavonultak a múzeum erkélyére...

 

 

... majd később a belső udvarra, ahol már lelkes, zeneértő közönségnek mutathatták meg, mit tudnak.

 

 

A Zwack Múzeum a Soroksári út és a Dandár utca sarkán elég messze esik Budapest kulturális csomópontjaitól és amúgy ki gondolná, hogy egy likőrgyárban ilyen színvonalas gyűjtemény várja az érdeklődőket. A gyárudvaron felállított alkalmi színpadon sokféle zenei ízlést kiszolgáló produkciók váltották egymást, az est fénypontja a Budapesti Fesztiválzenekar művészeiből összeállt alkalmi kamarazenekar műsora volt: Astor Piazzola Négy évszaka. A választás tökéletes, hiszen amellett, hogy Vivaldi kissé agyonjátszott művének jókedvű parafrázisa tele van zenei geggel, az előadóktól jóval nagyobb technikai tudást és összeszedettséget követel, mint a barokk alapmű. Gulyás Emese, Bodó Antónia, Mózes Anikó és Molnár Noémi hegedűsök évszakonként váltották , egymást a szólista szerepében, Sipos Csaba (nagybőgő), Kertész György (cselló), Lezsák Zsófia (hegedű), Csoma Ágnes (brácsa) pedig óramű pontosságú kísérettel gazdagították a hangzást.
Szívesen meghallgatnám őket méltóbb környezetben, mert az ingyenes Unicum-kóstoló miatt a közönség nagyobb része inkább érezte magát kocsmában, mint hangversenyen, vagy múzeumban.

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr425690561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása