Idén májusban tettem egy bejegyzést a fészbúkon: a Bartók rádión Berlioz Fantasztikus szimfóniája megy, Hámori Máté vezényel, a nevét először hallom, de szeretném mielőbb máskor is!
Ilyen gyorsan teljesüljön minden kívánságom, nem sokkal később meghívást kaptam egy kedves ismerőstől a Zeneakadémiára: szeptember 22-én a Danubia Ifjúsági Zenekar Hámori Máté irányításával Richard Strauss Till Eulenspiegel vidám csínytevéseit és Beethoven III. Eroica szimfóniáját adja elő.
A közönség kellemes meglepetésben részesült, a koncert előtti várakozást a Waldorf Diákkórus flashmobja tette élvezetessé, Bencze László a kórus alapítójának irányításával. A fiatalok a zsongó közönség között kezdtek bordalokat énekelni, majd szépen odaálltak a falikút elé, ahol addig a karnagy úr integetett és elbűvölték a nagyérdeműt.

A koncert is igen jól sikerült, először a polgárpukkasztó Till Eulenspiegelt idézték meg nekünk:

majd Beethoven III. Eroica Szimfóniája következett

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr907824420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása