Két simogatást is kaptam ma a kedvenc Bartók Rádiómtól.

1. Ma reggel végre a rádió egyik névtelen, ám annál többet szereplő hangja helyesen ejtette Pollack Mihály nevét. Pech, hogy a Magyar Rádió jegypénztára pont egy ilyen problémás nevű téren van és az is pech, hogy egy rádiós hónapokig következetesen pollaknak mondja, amit százból 99-en polláknak. Ha az illető hölgy Johannes Brahms nevét majd brámsznak és nem bramsznak ejti, akkor kevesebbszer fogok összerezzenni, amikor egy-egy zeneszerző vagy előadó neve nagyon idegenül, esetleg érthetetlenül hangzik el.

2. Épp a kardiológia felé araszoltam a dugóban, amikor a nemrég óta rádiózó Radványi Dorottya felkonferálta Eboli áriáját Verdi Don Carlosából. Felsóhajtottam, hogy "Istenem, bárcsak Budai Líviával hallhatnám!"
És minden kívánságom ilyen gyorsan teljesüljön, Eboli áriáját elénekelte Budai Lívia.
Budai Lívia mezzoszoprán a magyar kultúra hírét ugyanúgy öregbítette világszerte, mint Marton Éva, csak ő a médiában kevesebbet szeret szerepelni. Mostanában gyakran lehet őt látni az Erkel Színház és az Operaház nézőterén, de úgy tudom, nemsoká ismét színpadra áll  December 2-án lesz Poulenc Karmeliták bemutatója az Operában és 2017 márciusban Csajkovszkij Pikk Dámájában lesz a nagymama.

Addig pedig hallhatjuk őt a youtube-on, pl itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr508639528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása