Benke Péter 2017.02.13. 15:13

Zenevonat

2017 február 12
Budapesti Kongresszusi Központ

Most van február 13. napja és holnap lesz pont négy éve, hogy részt vehettem életem utolsó LGT koncertjén, amiről akkor még tudtam, hogy az. Igaz, Presserék 1992 májusában a Postabank (utóbb az adófizetők) jóvoltából hatalmas búcsúkoncertet adtak a Nyugati pályaudvaron, majd a Vígszínház előtti padon egy éjszaka Presser elmagyarázta Somlónak, hogy tényleg vége, ám a zenekar sorsát Somló Tamás tavalyi halála pecsételte meg örökre.

Zenevonat címmel hirdetett koncertsorozatot egy fiatal csapat. Heincz Gábor Biga és a mostanában nagyon népszerű Abrakazabra együttes két nagy öreggel, Karácsony Jánossal és Solti Jánossal kiegészülve LGT számokat ígért, amihez segítségül hívták Veres Mónikát is, akihez eddig nem volt szerencsém.

Heincz Gábor Biga 2012 óta ismerős, amikoris egy remek dallal indult azon a versenyen, aminek a győztese képviselte Magyarországot a sokat köpködött Eurovíziós Dalfesztiválon (amit bocs, de én szeretek). Abban az évben a sótlan, ízetlen Compact Disco jutott ki Bakuba (abban az évben Azerbajdzsán volt a rendező) egy tucatszámmal az utolsó előtti helyen végeztek, míg szerintem Biga volt annyira érdekes, hogy jobban észreveszik őt és az országot, de az sms küldő nagyközönségnek más lett a véleménye.

Érdekes koncert volt az LGT legnépszerűbb számaival, amiket szinte kivétel nélkül átdolgoztak. Veres Mónika nem rossz énekesnő, mégsem örültünk neki, mert a Katona Klári dalokat eredetiben sem szerettük, az LGT-be meg nagyon nem passzolt a női hang. Némelyik szám úgy szólt, mintha mondjuk az Omega Életfogytig rock and roll című számát Csepregi Éva adná elő. Tudom, szívesen elénekelné, ha megkérnék, de én meg szívesen lennék akkor nagyon messze. A koncert vége felé nem tudtuk eldönteni, mi zavar jobban: Mónika túltengése, vagy az állandóan a szemünkbe villogó erős reflektorok.

zenevonat.jpg

Ezzel együtt jó volt emlékezni és jó volt Jamest és Jánoskát újra a színpadon látni.

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr5612254456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása