2017 augusztus 28
Pilisborosjenő, Tájház

selmeczi-borbala.jpgZenei berkekben futótűzként terjedt a hír: Mozart c-moll miséjével emlékezik a család és a barátok a májusban fiatalon elhunyt Selmeczi Borbálára.
Ismerős a hely, hiszen két éve jártam itt a Weindorfer Musikabend rendezvényen, ahol a házigazda Selmeczi György engedélyével rövid részletet vettem videóra, ahogy Borbála Dinyés Dániellel játszik négykezest.

Ma este ugyanott voltunk, sokkal többen mint két éve, ám Selmeczi Borbála már csak egy fotóról mosolygott ránk.

Az édesapja, Selmeczi György zeneszerző, karmester, zongoraművész lépett a karmesteri pulpitusra, rövid bevezetőjében megemlítette, hogy a lánya a múlt héten ünnepelte volna a 38. születésnapját és ezen a koncerten a családtagjai és a barátai vannak jelen.

A zenekarban a Budapesti Fesztiválzenekar 12 művészét számoltam meg, orgonán közreműködött Dinyés Dániel, Kolonits Klára énekelte a szopránt, Nagy Bernadett a mezzot,  Brickner Szabolcs a tenort és Kovács István a basszust.

Bár a borosjenői tájház lakodalmas sátorral kiegészített udvara nem koncertterem, Mozart mégis gyönyörűen, szólt. Mi a nézőtéren átélhettünk jónéhány emelkedett pillanatot és biztos vagyok abban, hogy Borbála ott fenn mosolygott.
Azt hiszem, láttam!

selmeczi-borbala-emlekere.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr5712786832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása