Gerendás Péter koncertje
Legenda Sörfőzde
2014 április 3.

gerendas-peter-4.jpgIsten éltesse Mészáros Balázst, aki töretlen lelkesedéssel fenntartja a bluescsütörtök névre hallgató rendezvényt. Idén már sokadik helyen, a VII. kerület külső szélén lévő Legenda Sörfőzde Pub pincelabirintusában ma este a legendás Gerendás Péter lépett föl. Gerendás Péter, a kilenc gyermekes apuka, aki tavaly bejelentette, hogy  világgá megy, majd mégis itthon maradt, mert sokan szeretik őt.
Többek között én is, hiszen a nyolcvanas évek elején sokszor hallgattam édes-bús dalait a szintén legendás Eötvös Klubban (ma Centrál Kávéház) de prózai szerepben, színészként láttam őt a Kis Romulus című tévésorozatban - és mindig örültem, ha meghallottam a teljesen egyedi hangját.

Ma este is megmutatta, hogy mit tud.
Például egészen sajátos technikával muzsikálni, vagy inkább varázsolni a hat húron úgy, hogy a gitárja egyszerre pengetős és ritmushangszer.
Például holtbiztos intonációval énekelni. Az egész este egyetlen félrement hang sem csendült fel az Eötvös Klub Hordójára emlékeztető helyiségben.
Például félrészeg nézőt leszerelni, kedvesen. Valaki kissé mellre szívta, hogy a kérésére nem játszik el valami undara undara számot, nem pontosan emlékszem, hogy mit, de nagyon kilógott a sorból.

Egyet nem tudott: jó hangulatot csinálni, de ezt talán nem is akarta, inkább rábízta a helyszínen kapható kiváló kézműves sörökre. A számait hallgatva egészen biztos lettem abban, hogy mielőbb véget vetek az életemnek, csak az elkövetés módja volt még bizonytalan.

gerendas-peter-1.jpg

gerendas-peter-2.jpg

gerendas-peter-3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr2613015692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása