Benke Péter 2017.10.31. 13:22

Hendrix 75

Halper-Hendrix Experiment
MOM Sport
2017 október 29.

Hihetetlen, hogy már öt éve annak a frenetikus koncertnek, ami Jimi Hendrix hetvenéves születésnapján tisztelgett a fiatalon elhunyt ikon előtt. Az elmúlt 47 évben már megszokhattunk, hogy csak a felvételeinek és a feldolgozásoknak köszönhetően van velünk.

Először jártam a MOM Park mellett lévő sportközpontban, nem tudtam, hogy vannak ott koncertek is. Az arénát a lehetetlen akusztikája miatt régen kerülöm, egy kicsit ettől is tartottam, de nem kellett volna. Hála a hangmérnököknek, a fülnek kellemes két óra következett, majdnem teltház előtt. A hely szűk, a bejutás nehézkes, a tömeg nagy, de van levegő is és hatalmas nevek.
Sztárparádé, nem is akármilyen.
Halper László (gitár), Fekete István (trombita),  Kosztyu Zsolt (basszusgitár) Hajas László (dob), Kollmann Gábor, Csejtey Ákos (szaxofon) aztán Solti János (dob), Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Kőszegi Imre (dob), Babos Gyula (gitár), Tátrai Tibusz (gitár), Török Ádám (fuvola, ének) Rick Toldon (ének). Ilyen nevek után kicsit sem lettem volna meglepve, ha fellép még Wayne Shorter, Eric Clapton és Al Pacino.

Elgondolkodtató pillanat volt, amikor a három nagy gitáros Halper László (51) Tátrai Tibor (65) és Babos Gyula (68) együtt muzsikált. Babos szelíd mosollyal nézte a másik két zenész kezét és úgy tett, mint aki kicsit csodálkozik, hogy jé, hát így is lehet? Halper László úgy beszélt róluk, hogy ifjúkori példaképével, illetve meghatározó tanárával áll most színpadon.

Ők, a nagy elődre emlékező muzsikusok elvittek minket egy kicsit a Mennyországba. Vagy inkább a Mennyországot hozták ide?
Tulajdonképpen mindegy.
De jó, hogy máris elérhető a koncert:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr6913120370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása