2016 április 9.
Erkel Színház
Primavera Fesztivál


traviata_debrecen_kolonits_boncser.jpgKolonits Klára miatt váltottunk jegyet és ezúttal sem csalódtunk: a rajongott szopránunk talán eddigi legnagyobb alakítását élvezhettük mind hangban, mind színészi munkában. Emlékezetes előadás volt és sajnos csak egyszeri, megismételhetetlen, mert megnéznénk még néhányszor.

Violetta méltó partnere volt az öreg Germont, akit a 34 éves román bariton, Florin Estefan személyesített meg. Hangjával lenyűgözött, alakításával pedig az aggódó apa pozitív tulajdonságaira helyezte a hangsúlyt. Először hallottuk, de azonnal megjegyeztük a nevét, szerencsére sűrű vendégszerepel nálunk.

Örültünk Bódi Marianna megjelenésének, akit egy miskolci Rigoletto óta szeretek nagyon, ő a csodás mezzo hangjával Flora Bervoix-t szólaltatta meg.

Kevésbé örültünk az Alfrédot játszó Boncsér Gergelynek, aki nagyon kilógott a sorból. Az lejött, hogy a többi szereplő nagyon kedveli a magas, vékony, jóképű fiatalembert, de az is, hogy még nagyon sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy ne lógjon ki a nagy előadók sorából. Több alkalommal olyan volt, mint egy partra vetett hal: tátogott, de hang nem jött ki a száján, vagy nem jutott el a nézőtérre, pedig igencsak elöl foglaltunk helyet.

Ismét megállapítottuk, hogy
1. remek dolog ez a Primavera Fesztivál, mert elhozza a fővárosba a vidéki színházak operáit és
2. nem jó készületlenül beesni a nézőtérre, mert hiába ismerjük pl. a Traviata minden hangját, ha találgatnunk kell, a rendezőt mit miért csinált. Utóbb tudtuk meg, hogy Nadine Duffaut a sztorit a náci Németország által megszállt Franciaországba helyezte, ám az hogy miért és mire volt jó a háttérre vetítve bemutatni a kopaszra nyírt fejű kollaboráns kokottokat, az nem derült ki az interjúkból és a kritikákból sem.

A két főszereplő hatalmas alakítása miatt azonban ennek semmi jelentősége!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr9512444013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása