MÜPA 2012 október 27

Néhány monumentális zenésznek igazságtalanul rövid ideig tartott a földi pályafutása. Mozartnak 34, Franz Schubertnek 33, Jimi Hendrixnek csupán 27 év jutott.

Hendrix idén töltené be a 70. évét. Az ő tiszteletére jelentünk meg a Művészetek Palotája Bartók termében, hogy meghallgassuk  Halper László (gitár) Fekete István (trombita) Eddie Gomez (bőgő) Steve Gadd (dob) megemlékezését. Teljes teltház előtt, hatalmas sikerrel.
Néhány napja a Ráday utcai   IF Kávézóban kaptunk kis ízelítőt, akik az utcáról a kirakaton keresztül benéztek, nem is sejthették miből maradtak ki.

Egy kis ízelítő:

 

Csendben megjegyzem, hogy nekem az ilyen "utánjátszások" általában jobban tetszenek, mint az eredeti. Nem kétséges Hendrix zsenialitása, de a hálás utókor virtuóz előadása olykor mintha felülmúlná a Mesterét...

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr5613120316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása