lajko-felix_1.jpgHatározottan emlékszem (meg aztán hála az index.hu részletes keresőjének, megtaláltam a fórumban), amikor 1999 decemberében Diolen Mobi felvilágosított, hogy Lajkó Félix egy vajdasági szőke csávó, aki úgy hegedül, hogy egy felnőtt ember elbőgi magát. Nem is kellett ezek után sokat várnom az első találkozásra és Lajkó Félix játéka azonnal eszembe juttatta, mire gondolhatott az indexes olvtársam.

Legutóbb ugyancsak a Művészetek Palotájában találkoztam a vajdasági művésszel, amikor Varnus Xavérral adtak közös koncertet tavaly májusban. Akkor vásároltam meg Lajkó Félix frissen megjelent citerás lemezét (ami azóta az előkelő 5. helyen végzett a 2013-ban megjelent világzenei lemezek listáján, a World Music Charts Europe-on ) és most boldogan ültem fel a csökkentett értékűnek kikiáltott pódiumerkélyre (már csak oda volt jegy), hogy közelről lássam-halljam e több hangszer fenegyerekét.
A zene főleg a kontroll-ládákból érkezett hozzánk, de ez nem vont le semmit az értékéből.

Ez az év is jól indult! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr85735642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása