kotelezo.jpgNem gondoltam, hogy ekkora érdeklődést kap mindjárt az első poszt és nagyon örülök, hogy sikerült a vártnál több ember érdeklődését felkelteni. Mivel ez egy olyan vita, amiben nem meggyőzni vagy ledorongolni akarjuk egymást, hanem minél több szempontot megismerni, kérek mindenkit, írja meg a véleményét: mit gondol a kötelező éneklésről?
Megteheti ezt itt kommentben, a fészbúkon vagy a zenekronika@gmail.com mailcímen.

Ma egy aktív muzsikus, a világ egy legjobb zenekara tagjának véleményét olvashatjuk.

Én Kecskeméten a Kodály iskolába jártam, ahol akkoriban komolyan vették a mindennapos éneklést.
Tehát akik ma ebben gondolkodnak nem hihetik, hogy feltalálták a spanyolviaszkot.
Annak idején a Kodály-féle iskola csak egy volt a sokféle iskolatípus közül.
Ma viszont a mindennapos éneklést mindenhol be akarják vezetni. Ehhez pedig szerintem nincsenek meg a feltétekek. Kecskeméten a Kodály iskolába annak idején felvételizni kellett, de minden osztályba felvettek egy-két "botfülű" gyereket is. Arra voltak kíváncsiak, hogy a mindennapos éneklés 8 év alatt hoz-e valamilyen pozitív változást a hallásukban. Sajnos nem hozott- legalábbis a mi osztályunkban.

Szegény gyenge hallású gyerekek, mit össze fognak szenvedni.

Amúgy a Kodály iskolának volt egy általános tantervű gimnáziuma is. Az innen főiskolára és egyetemre bejutottak száma alapján ez az iskola az elsők között volt a megyében. Talán nem véletlenül.

Íme egy Kodály idézet, hátha valaki még nem ismeri:
"Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők másokét is."

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr537849300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása