Magashegyi Undergound Szimfonikus Remix
Margitszigeti Szabadtéri Színpad
2017 augusztus 24.

Hihetetlen, de már 11 év is eltelt TV2 Megasztár azon remek szériája óta, amelyikben olyan nevek tűntek fel, mint Rúzsa Magdi, Szabó Eszter, Varga Ferenc, Póka Angéla, Kontor Tamás vagy Puskás Péter. Közöttük ismerhettük meg a műsorvezető által "erdélyi bohóclánynak" titulált Bíborkát, ami hangjával olyan mélységeket is biztosan ural, ahol másokból már csak meleg levegő jön. (a Velveten olvasható egy 2014-es cikk, kiből mi lett azóta)

Ezen a nyáron már kétszer élveztük a margitszigeti színpadot (Operagála és Trubadúr) ezért könnyen kaptunk egy harmadik kalandba.

Volt két fölösleges jegyünk, amit szívesen elajándékoztunk volna, de a bejáratnál mindenki jegyet árult, a kassza előtt meg a felírottak álltak sorba a belépőért, így esélyünk sem volt.

Különösebb hókuszpókusz nélkül kezdődött a műsor, baloldalt szimfonikus zenekar (Fugato Orchestra), egész magashegyi.jpgfiatalokat, gyerekeket is színpadra állító 3d kórus (ha valaki tud hozzájuk linket, kérem küldje el, hadd tegyem ide), a háttérben ledfal, végig magas művészi diaporámával, jobboldalt a Magashegyi Underground (Fűrész Gábor, basszusgitár Toldi Miklós, dob Szepesi Mátyás, gitár) és jobbról be a mi Bíborkánk, hatalmas hajzuhatag alatt menyasszonyi ruha és traktortalpú fehér cipő.

A hangja szebb és biztosabb, mint amikor megismertük.
A mozgása kissé zavaró, vagy egy indiai szépségtánc karlengetéseit utánozta, vagy ugrándozott és ez így ment egészen végig.
A számai viszont nekem nagyon egyformák. A bő kétórás koncert után úgy gondolom, hogy aki meghallgatta az első hármat, az pontos keresztmetszetet kapott az egészből.

Nagyon feldobta a produkciót Molnár Levente operaénekes vendégszereplése, önállóan is énekelt, meg duetteket is előadtak, Beck Zoli, a 30Y frontembere meg inkább csak a műsor egyhangúságát törte meg. Ő zongoristaként kezdett, elárulta, hogy jobban szereti a fehér billentyűket, mert nagyobbak és könnyebb őket eltalálni, és egy ehhez mért szintű (mondhatnám igencsak egyszerű) darabot adott elő. Aztán énekelt Bíborkával is - és nem tudott felnőni hozzá.

Bevallom, a vége felé már unatkoztam, de szerencsére semmi sem tart örökké.

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr412780940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása