Vivaldi: Orlando Furioso
MÜPA 2011 március 24

A Mezzo illetve a Classica tv nézői számára régi ismerős a harmincas évei elejét taposó francia kontratenor Philippe Jaroussky.
Miatta neveztünk be a Vivaldi 1727-ben bemutatott Orlando Furioso című operájára, pontosabban annak a koncertszerű előadására.
Nem kis csalódás volt néhány nappal a koncert előtt megtudni, hogy Jaroussky betegség miatt váratlanul lemondta a budapesti fellépést, helyette Max Emanuel Cencic énekli Ruggiero kontratenor szerepét.
A kontratenor - nagyon leegyszerűsítve - női althangon éneklő férfi, ezt azért kell megemlíteni, mert zenebarát ismerőseim egy része is nagy szemekkel néz, amikor az elnevezés szóba kerül, vagy ha a fentebb említett tévék valamelyikén meglátják Jarousskyt, továbbá olykor előfordul, hogy egyszerűen nőimitátornak nevezik e nehéz szólam képviselőit. (beszúrás utóbb: A kontratenor nem nőimitátor)

orlando.jpg

A további szereposztás:
Sonia Prina (Orlando),
Jennifer Larmore (Alcina),
Veronica Cangemi (Angelica),
Philippe Jaroussky (Ruggiero),
Christian Senn (Astolfo),
Kristina Hammarström (Bramante),
Daniela Pini (Medoro),
Vezényelt.: Jean-Christophe Spinosi

Bár Cencic nem énekelt olyan szép csengő hangon, mint francia kollégája, az utolsó hangig élveztük az előadást, szemben azokkal, akik morgolódva indultak haza már az első felvonás közben.

 

(fotó: Felvégi Andrea)

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr6812450027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása