Vladimir Jurowski és A Felvilágosodás Korának Zenekara
2015 január 16.
MÜPA Bartók Terem

jurowski.jpg

Muszorgszkij: Éj a kopár hegyen című művének eredeti változatával indult a koncert. Erről a népszerű darabról tudni kell, hogy a maga korában nem tetszett Balakirevnek, akin sok múlott, Muszorgszkij nem volt hajlandó átdolgozni, így aztán nem is mutatták be. Az eredeti változatot hallgatva nagyon megértem, ugyanis a Rimszkij-Korszakov-féle átdolgozás hozta meg a darabnak a méltó népszerűséget.

Muszorgszkij Borisz Godunovjából következtek részletek ezután és valahogy rettenetesen zavart, hogy a zene egy része playbackről, hangszóróból jött. A kórus és a harangszó felvételről szólt és ennek a spóroláson kívül más okát nem nagyon látom, ez viszont az aranyárban mért bérletek esetén több mint kínos.

Csajkovszkij ugyancsak keveset játszott első, a Téli álmodozás című szimfóniája zárta a koncertet, szép volt. Karajannal ilyen:

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr3013549431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása