Blues Trió
Szász Ferenc (gitár), Lukács Csilla (basszusgitár), Csanaki György (dob)
Bonyai étterem
2017 augusztus 22

Vannak kihagyhatatlan dolgok, közöttük több olyan, ami Bonyai Sándor (Sankó) óbudai műintézményében, az élőzenés vacsorázóhelyek non plus ultrájában  zajlik.
Bár nekem régen diétáznom kellene, meg volna egy csomó más tennivalóm is, de évtizedeken keresztül csak vágytam egy olyan kiskocsmára, ahol minőségi bluesmuzsika szól, viselkedik a közönség, tudunk beszélgetni is, ha kell és a siló sem utolsó - így nem tudtam nemet mondani, amikor szembejött a fészbúkon a kiírás.

A Blues Trióval (és a bájos basszusgitárosukkal) ma este először találkoztam, de Csanaki Györgyhöz már volt szerencsém más zenekarokban, Szász Ferenc gitáros pedig az ideiglenesen Cipruson állomásozó Berkes Charlie barátommal muzsikált több csapatban is, utoljára a Roxérum Tánc- és Illemzenekarban.

Teljes teltház volt ma este, egy tűt nem lehetett volna leejteni odabenn, csak akik kijárkáltak füstölni, azok tették szellősebbé a teret (meg a nyitott ajtón visszaáramló cigarettafüstjükkel büdösebbé a levegőt és a ruháinkat)
Nem maradhatott el Kövecses Rocker Miki, aki jobb zenei eseményeket szokott végigfotózni, de egy telefonnal videózó urat, a Táncosrokker fészbúk csoportot üzemeltető  Fülöp Lajost is alkalmam volt megismerni. Tőle kaptam a videókat, amivel alább a beszámolót illusztrálom.

Erdetileg egy trióról volt szó, de csak nyújtogattuk a nyakunkat a sarokból, mert kevesen voltak ma este a Bonyainál, akik nem vették ki a részüket az örömzenéből. Volt aki hangszerrel, más énekkel, megint mások meg csak vokállal, de nem akármilyennel járultak hozzá a frenetikus hangulathoz.

Ha nem is egy jó túrós csuszára, de az ilyen estékért mindenképp érdemes kimenni Óbudára.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr6612780874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása