Concerto Budapest
Pesti Vármegyeháza
2017 június 22

Remek helyszínt választott a Concerto Budapest a nyáresti koncertsorozatához, a régi Vármegyeháza udvarát a Belváros szívében. Az első hangversenyen Beethoven B-dúr zongoraversenyét adták elő Keller András vezényletével és Berecz Mihály szólójával.

berecz.jpgA 19 éves zongoraművész Vásáry Tamás és Kocsis Zoltán tanítványa, amellett a népszerű mesemondó, Berecz András fia.
A fiatalúr remekelt a billentyűkön, az öt Beethoven zongoraverseny közül egy nehezebbet adott elő, tökéletesen, az élmény pedig fokozta a nézőtéren helyet foglaló édesapja, ahogy sugárzó büszkeséggel követte szépreményű fia minden megmozdulását. A siker és a méltó ováció nem is maradt el és nagyon jó volt apukát is boldognak látni. (Művész uram, ezúton is gratulálok!)

Beethoven VI. Pastorale szimfóniáját két okból szeretem. Részben kicsit kilóg a sorból, a nehézségük miatt szerethető zenék közül, bebizonyítva, hogy a sokat szenvedett szerző képes volt lazítani és felfedezni a természet nyújtotta örömöket, másrészt meg Fischer Ivánnak és a Budapesti Fesztiválzenekarnak köszönhetően újra fölfedezhettem ezt a művet, rácsodálkozva a sokoldalúságára.
A szimfónia második tétele számomra pont olyan, mint egy koranyári folyóparti alkony, amikoris a madarak még a sötétedés előtt utoljára énekelnek egy gyönyörűt, megköszönve az elmúló napot.
Az életben először sikerült valódi madárdallal körítve hallgatni, a Vármegyeház udvara fölött fecskék sivítoztak, a barokk falakon belül pedig egy feketerigó hirdette, hogy a közelben fészkel és egy rozsdafarkú pár tanította repülni a fiókáját. Talán nem haragszik meg senki, ha rövid és nem túl jó minőségű részlettel illusztrálom a leírtakat.

 

*******

 

Ha nem akar lemaradni a zeneblog legfrissebb posztjairól, kérem, írjon a zenekronikas@gmail.com címre.
Az üzenet tárgya: értesítés, a tartalma irreleváns, lehet akár üres is.

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr7712654101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása