Bazsinka József tartott mesterkurzust egy hongkongi kulturális intézményben. A kisteremben annyi technikai berendezés volt, amennyi a MÜPA Bartók termében nincs...
A Budapesti Fesztiválzenekar tubása három ifjú növendéket tanított közönség előtt a helyes légzésre, a hangszer megfelelő tartására és a minőségi hangzás alapjául szolgáló ajakmunkára.
Főleg zeneiskolások ültek közönségben, de jöttek hongkongi családok is, apuka, anyuka két kisgyerekkel. Utóbbiak unták a bő kétórás előadás második felét, de bámulatosan fegyelmezetten viselkedtek.
A perszformansz után a szorgalmasan jegyzetelő diákok prakttkus kérdéseket tettek fel, pl. hogy hogyan kell felkészülni egy mindent eldöntő meghallgatásra, de Bazsinka József mindenki számára kielégítő válaszokat adott.
A műsor után tizenketten rohanták meg a magyar muzsikust egy kis privát csevej, autogram begyűjtés és fényképezkedés célából, közöttük egy hátizsákos, harmincas magyar építészmérnök, akik itt él és dolgozik, ráadásul szabadidejében szintén a tubát fújja.
Magyarok mindenütt vannak...

A bejegyzés trackback címe:

https://zene.blog.hu/api/trackback/id/tr25845615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása